2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A YEPP alelnökévé választották Ambrus Zsombort

2018. november 04. 16:10, utolsó frissítés: 17:57

Az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) alelnökévé választották a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) külügyekért felelős alelnökét, Ambrus Zsombort. A YEPP tisztújító kongresszusa november 2-5. között zajlik Athénban - írja a MIÉRT közleménye.

A 14 tagú elnökségbe Ambrus Zsombor mellett Magyar Ágnest, a Fidelitas tagját is beválasztották. A kongresszus ugyanakkor teljes bizalmat szavazott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának, a szervezet ezzel a
YEPP teljes jogú tagjává vált."A MIÉRT besztercei küldöttgyűlésén elfogadtunk egy politikai programot, amelyben külön fejezetet szenteltünk a nemzetközi érdekképviselet megerősítésének. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy az erdélyi magyar fiatalokat képviselhetem Európa legnagyobb ifjúsági szervezetének vezetőségében" - idézik a közleményben Ambrust, aki szerint fontos, hogy az erdélyi magyar fiatalság közvetlenül is jelen legyen az európai döntéshozatalban.

"Célunk, hogy minden lehetséges fórumon hallassuk az erdélyi magyar fiatalok hangját, hogy elmondjuk és ismertessük a romániai magyar fiatalok problémait, majd ezekre a világ különböző pontjairól érkező fiatalokkal közösen találjunk megoldást” - tette hozzá.

"Bebizonyítottuk újra, hogy bár az európai ifjúságpolitikai palettáján kis szervezet vagyunk, kellő kitartással és munkával kiváló eredményeket tudunk elérni. Ambrus Zsombor a YEPP vezetőségében hallatni fogja az erdélyi fiatalok hangját és meggyőződésem, hogy az Európai Unió szintjén az erdélyi magyar fiatalok helyzete kiemelt figyelmet fog kapni" - mondta a közlemény szerint
Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

A MIÉRT elnöke azt is hozzátette: kettős győzelem ez, hiszen a MIÉRT elért eredményével erősödött a magyar fiatalok képviselete is, ezzel pedig már négy magyar szervezet képviseli a magyar fiatalok érdekeit.

A rendezvényen 35 országból több mint 240 fiatal vesz részt, hogy együtt eldöntsék a szervezet vezetőségének új összetételét. A kongresszuson olyan európai politikusok vettek részt, mint Alexander Stubb, Manfred Weber és Kyriakos Mitsotakis. A MIÉRT-et Oltean Csongor, Ambrus Zsombor és Frunda Csenge, a szervezet jogi ügyekért felelős alelnöke képviselte. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS