2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Élelmiszerbank nyílt Kolozsváron is

2018. november 05. 11:29, utolsó frissítés: 11:29

Kolozsváron nyílt meg Románia második élelmiszerbankja. Az élelmiszerbank megnyitását hét hónapnyi kísérleti időszak előzte meg, ezalatt pedig majdnem hét tonna élelmiszert mentettek meg és osztottak szét a rászorulóknak.


A kolozsvári élelmiszerbank az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének (FEBA) és az élelmiszerpazarlás ellen küzdő Food Waste Combatnak (FWC) a segítségével jöhetett létre. Az FWC adatai szerint naponta 6000 tonna élelmiszert dobnak ki az emberek, éppen ezért indokolt volt Kolozsváron is létrehozni egy ilyen intézményt, amely igyekszik ezt csökkenteni- állítja Camelia Gui, az FWC projektjének vezetője.

Az élelmiszerbank célja az élelmiszerpazarlás megelőzése és a szegénység csökkentése, ez pedig a FEBA által lefektetett elvek alapján működik.

Az élelmiszerbank megnyitóján az FWC egyik képviselője elmondta, hogy szeretnének minél több megmaradt élelmiszert összegyűjteni és szétosztani a rászorulók között.

Az FWC képviselőjének elmondása szerint az összegyűjtött élelmiszerek kolozsvári, szociális védelemmel foglalkozó civil szervezetekhez kerülnek, amelyek majd szétosztják azokat a rászorulóknak.

Az élelmiszer összegyűjtését és beszolgáltatását önkéntes alapon valósítják meg, aki pedig segíteni szeretné a szervezet munkáját, azt pénzadományokkal, vagy önkéntes munka vállalásával is megteheti.

Az élelmiszerbankkal az awastecombat@gmail.com e-mail-címen keresztül lehet kapcsolatba lépni. (monitorulcj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS