2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kizárták a PSD-ből Adrian Ţuţuianut és Marian Neacşut

2018. november 05. 17:27, utolsó frissítés: 2018. november 06. 00:26

Update: Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke szerint az országos végrehajtó bizottság tagjainak több mint kétharmada támogatta Adrian Ţuţuianu és Marian Neacşu kizárását a pártból.


Dragnea a párt országos végrehajtó bizottságának hétfői ülése után úgy nyilatkozott: a testület utóbbi ülése után - amelyen a pártelnököt bíráló levél ellen szavaztak a tagok - az a döntés született, hogy ezentúl mindenki támogatni fogja tevékenységével a kormányt és a kormányprogramot.

„És ezt akkor éppen azok javasolták, akik aláírták azt a levelet, vagy egyetértettek vele. Akkor elfogadták a javaslatomat - mert sem akkor, sem most nem értettem egyet semmiféle válaszintézkedéssel -, hogy mindenki a párt céljaival foglalkozzon, vagyis a párt egységével, működőképességével, és mindenki támogassa a kormányt és a kormányprogramot. Sajnos utólag napvilágra kerültek bizonyos felvételek, amelyek az Adrian Ţuţuianu úr által vezetett gyűléseken készültek. Akkor én szilárdan elítéltem, hogy egy párt belső gyűlésein ilyen felvételek készüljenek, bármely pártról legyen is szó. De Ţuţuianu úr azokkal a kijelentéseivel magára haragította a párttagok zömét” - mondta Dragnea.

A PSD elnöke Marian Neacşuval kapcsolatban azt mondta: azért döntöttek kizáárása mellett, mert nem látta el megfelelően a rábízott főtitkári feladatokat.

Dragnea hozzátette: a kizárt párttagoknak joguk van fellebbezni a döntés ellen, de ő szeretné, ha a többi kollégája megértené, hogy nem tanácsos olyan témákkal életben tartani a közvitát, amelyeknek „nincs közük a kormányprogramhoz és a románok valós óhajaihoz”. (agerpres)

--------------------------------------------------


Kizárták a Szociáldemokrata Pártból (PSD) Adrian Ţuţuianu szenátort és Marian Neacşu főtitkárt a párt országos végrehajtó bizottságának hétfői ülésén.

Az ülés végén Marian Neacşu közölte, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen.

Adrian Ţuţuianu igazságtalannak nevezte a döntést. „Persze, hogy fellebbezünk, hisz ez egy értelmetlen, nyilvános kivégzés. Egyetlen érvet se hoztak tudomásunkra, csak képtelenségeket, alaptalan állításokat, és hirtelen a párt árulói lettünk, akik titkoban másokkal egyezkedtek. Érdekes, hogy mások szemében hogyan kerülhettem egyik végletből a másikba” - mondta Marian Neacşu.

Hozzátette: sem ő, sem a Liviu Dragnea pártelnököt bíráló levél aláírói nem szándékoztak a kormány ellen voksolni, és továbbra is „a párt hűséges és komoly katonái lesznek”.

Adrian Ţuţuianu azt nyilatkozta, számított a kizárására. Hozzátette: húsz évvel ezelőtt éppen ezen a napon lépett be a PSD-be, és nagy hibának tartja a kizárását, amely révén a különvéleményét bünteti a párt. Éppen ezért a formáció alapszabálya által kínált utakon (az etikai bizottságban, a párt kongresszusán vagy bíróságon) fellebbeznek a határozat ellen. (agerpres)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS