2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanut aggasztja, hogy veszélybe kerülhet a parlamenti többség

2018. november 06. 09:40, utolsó frissítés: 11:36

A parlamenti többségért aggódnak pártbéli kollégái a Szociáldemokrata Párton belüli „mozgások” miatt - mondta Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének elnöke.

A román közszolgálati televíziónak adott hétfő esti interjúban Tăriceanu arról számolt be, hogy pártbéli kollégái aggódnak, hogy veszélybe kerülhet a parlamenti többség. „Nem titkolom, hogy engem is aggaszt ez a kérdés” - tette hozzá.

Călin Popescu-Tăriceanu kifejtette, egyelőre „kényelmes” többséget alkot a koalíció, dacára a Nemzeti Liberális Párt törekvéseinek. „Sőt, egyes liberális párti parlamenti képviselők az utóbbi időben átigazoltak az ALDE-hez. A koalíció megszilárdult, megnőtt. De azért remélem, hogy ezek a mozgások nem lesznek rossz hatással a PSD-re, hogy tudjuk megvalósítani a választóinknak tett ígéreteinket” - mondta a kisebbik kormánypárt vezetője.

Tăriceanu ezzel arra reagált, hogy a PSD országos végrehajtó bizottságának hétfői ülésén Adrian Ţuţuianu szenátort és Marian Neacşu főtitkárt kizárták a pártból. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS