2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közzétette a bíróság a Beke-ügy indoklását

2018. november 06. 11:55, utolsó frissítés: 12:04

Nyilvánosságra hozta a bíróság a székely terroristaperként elhíresült ügyben hozott ítéletének bírósági indoklását. Az elítélt Beke István felesége, Beke Ígyártó Csilla a Facebookon is közzétette azt.

Beke István felesége szerint a legfelső bíróság olyan következtetések és feltételezések alapján döntött Beke István és Szőcs Zoltán ügyében, amelyeket a táblabíróság alapfokon hozott döntésekor figyelembe sem vett.

Állítása szerint a bíróság alapfokon megállapította, nem bizonyítható, hogy Beke István robbanószerkezetet akart készíteni és kizárta a védett tanú vallomása alapján készült jegyzőkönyvet, és felmentette a gyanúsítottakat. Másodfokon azonban a Legfelső Ítélőszék elfogadta az ügyészség fellebbezését, holott egyetlen újabb bizonyítékot sem mutattak be, és a védelem minden bizonyítási kérelmét elutasították, ugyanakkor megváltoztatták a jogi besorolást is.A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék a székelyföldi terrorperben öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt. (Marosvásárhelyi Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS