2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csíkszereda polgármesterének kedvez a bíróság döntése Dan Tanasă ellenében

2018. november 08. 11:45, utolsó frissítés: 12:07

A Hargita Megyei Törvényszék úgy döntött, hogy alaptalan a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) Csíkszereda polgármesterének megbírságolására vonatkozó keresete - írja a Székelyhon.


A Dan Tanasă vezette egyesület még idén februárban azt kérte, hogy Csíkszereda polgármesterét, Ráduly Róbert Kálmánt kötelezzék a bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő bírság kifizetésére minden nap késlekedésért, amiért a városi művelődési ház közelében elhelyezett székely- és városzászlók, valamint a Városháza feliratot szerintük nem hajlandó eltávolítani.

A feliratot és a zászlókat később levették ugyan, de az ADEC folytatta a pereskedést, mivel kevesellték, hogy Csíkszereda polgármesterét csak 75 130 lejre bírságolták és ezzel a bíróság csak a 2017. október 20. és 2018. május 22. közötti időszakot vette figyelembe.

Ráduly Róbert Kálmán úgy érvelt, hogy a 2004-ből származó 554-es törvény értelmében egy közigazgatási bírósági ítéletet akkor kell végrehajtani, ha az egy közigazgatási határozat érvénytelenítésére, vagy módosítására vonatkozik, a zászlók eltávolítása pedig nem az. A bíróság ebben az ügyben Csíkszereda polgármesterének adott igazat. (Székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS