2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea szerint inkább Johannis a bűnöző

2018. november 09. 10:26, utolsó frissítés: 10:26

Folytatódott az egyre durvább hangvételű nyilatkozatháború a PSD elnöke és az államfő között: csütörtökön Liviu Dragnea minősítette bűnözőnek az őt korábban bűnözőnek nevező Johannist.


A házelnöki tisztséget is betöltő politikus a parlamentben rendezett sajtóértekezletén vont párhuzamot saját - szerinte koholt vádakra alapozott - bírósági ügyei és a Johannis által elkövetett „valódi törvénytelenségek” között, amelyek felett a vádhatóság állítólag szemet hunyt.

A PSD elnöke az úgynevezett „párhuzamos állam” bábjának nevezte Johannist, aki szerinte most azért ideges, mert látja, hogy lassan lebomlik az a „gyűlöletes rendszer”, amely mindeddig védelmet biztosított neki. Dragnea szerint az államfő kilenc ügyét temette el a korrupcióellenes ügyészség (DNA), amíg azt az elnök védence, a nyáron leváltott Laura Codruta Kövesi vezette.

Dragnea szerint Johannis egy hamisított végrendelet alapján, rosszhiszemű vásárlóként jutott hozzá egy államosított nagyszebeni ingatlanhoz, tehát bűnözőnek tekinthető.

„Mondhatnánk, hogy ő az a bűnöző, aki felkapaszkodott az állam élére, annak legmagasabb tisztségébe. Johannis esetében a jogosulatlan előny nem a magasabb választási részvételből állt, ahogyan azt kitalálták a népszavazás-ügyben (amiért Dragneát jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték), hanem nagyon is valós házakból, házbérekből és több százezer euróból, amellyel törvénytelenül megrövidítette a román államot” - jelentette ki Dragnea.

A házelnök szerint Johannis nagyszebeni polgármesteri mandátuma idején érdekellentétbe is keveredett, amikor a szintén általa vezetett német kisebbségi szervezettel bonyolított le ingatlanügyleteket. Dragnea hétfőre további leleplező információkat ígért Johannisról.

Az újabb személyeskedő nyilatkozatháborút Dragnea robbantotta ki hétfőn, amikor az államfő elleni vádaskodással válaszolt azokra a személyét érintő kiszivárogtatásokra, amelyeket a Rise Project nevű tényfeltáró lap kezdett folytatásokban nyilvánosságra hozni.

Johannis erre kedden azzal reagált, hogy a bírósági ügyei miatt szorult helyzetbe került Dragnea hazug vádak terjesztésével próbálja elterelni az ügyeiről a közvélemény figyelmét.

Az elnök szerint szomorú, hogy „ilyen mélyre züllött” a román politika. "Ez történik, amikor bűnözők kerülnek az állam élére" - jegyezte meg az államfő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS