2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A sepsiszentgyörgyi „kishuszár” családja tagadja, hogy doppingoltak volna

2018. november 09. 11:58, utolsó frissítés: 11:58

Az elmúlt napokban körbejárta az erdélyi és magyarországi médiát is a hír, hogy doppingvétség miatt visszavonják a sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs-István győzelmét, amelyet a szeptemberben zajló budapesti Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta Futamán szerzett. A 13 éves versenyzőt, Fatima nevű lovát és csapatvezetőjét két évre eltiltották a versenyzéstől is.


A hírre reagálva sajtóközleményben szólalt meg Kolumbán Örs-István családja és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata is.

Kolumbán Örs-István szülei sajtóközleményükben tagadják, hogy doppingvétséget követtek volna el, állításuk szerint tisztában vannak azzal, hogy milyen körülményekkel jár a doppingolás és mivel számukra legfontosabb gyermekük testi épsége, éppen ezért soha nem befolyásolnák a ló pályán való viselkedését, ami szerintük akár a versenyző testi épségére is kihatna.

„A csapatunk még nem kapott hivatalos értesítést a doppingteszt eredményeire vonatkozóan, még nem tudjuk, hogy mit és milyen mennyiségben találtak a ló vérében. Ugyanakkor nem zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy a futamot megelőzően, az istállóban történhetett valami, ami miatt a teszt pozitívnak bizonyult. Lehetségesnek tartjuk, hogy valaki ártani akart vagy befolyásolni szerette volna a teszt eredményét, így a verseny kimenetelét is. Mindezeket figyelembe véve, a csapatunk határozottan elhatárolódik a vádaktól, nem követtünk el szabálysértést. Nem veszélyeztetnénk sem a saját magunk, sem Sepsiszentgyörgy városának hírnevét”- írja a Kolumbán család által kibocsájtott sajtóközlemény.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat azt állítja, hogy ők is csupán a médiából értesültek a doppingvétségről és állításuk szerint a polgármesteri hivatalnak sincsenek birtokában a doppingteszt eredményének részletei.

„Az Önkormányzat mindenkor a tisztességes versenyzés híve és elhatárolódik minden olyan eszköztől, ami gátolja a sportszerű versenyt, illetve reméli, hogy a teszt eredménye mögött nincs szándékosság”- írja sajtóközleményében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS