2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Innovatory Gálán díjazzák a diákok megoldási javaslatait Kolozsvár problémáira

2018. november 16. 14:00, utolsó frissítés: 2018. november 18. 10:47

Milyen problémákkal néz szembe jelenleg Kolozsvár és a kolozsvári lakosság - és ami még fontosabb, milyen megoldásokat találhatunk rájuk? Ezeket a megoldásokat sokszor a nagyon fiatalok találhatják meg, akik friss szemszögből tekintenek a városra és közösségeire. A PONT Csoport ezért indította el az Innovatory című projektet, amelyben a kolozsvári középiskolásoknak szeretne keretet biztosítani ahhoz, hogy ötleteiket innovatív módon bonthassák ki, írja a PONT Csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

A közlemény arról számol be, hogy Kolozsvár 10 középiskolájának 30 diákcsoportja, összesen mintegy 100 diák dolgozott az elmúlt hónapokban tanáraik segítségével a problémák beazonosításában és megoldások javaslatain. Az Innavatory Gálán a diákok bemutatják megoldási prototípusaikat, a projekt pedig díjazza a legjobb ötleteket. A közös gondolkodást 10 középiskolai tanár segítette és koordinálta.

A gálát november 24-én 10 órától szervezik meg a Dacia Moziban.

„A PONT Csoport által kezdeményezett és lebonyolított Innovatory (Fiatal Társadalmi Innovátorok) projekt célja egy olyan kompetenciafejlesztő program megvalósítása, amely hozzásegíti a kolozsvári középiskolás diákokat ahhoz, hogy adott társadalmi kihívásokat azonosítsanak, illetve új, innovatív megoldásokat dolgozzanak ki közösségi facilitátorok (tanárok) hathatós segítségével. A program a következő elvi és módszertani eszközökre épül: csapatmunka, kritikus gondolkodás, empátia, megoldásorientált tervezés, konstruktív kommunikáció, csapat iránti tisztelet, célcsoport és érintettek körére fókuszálás. Mindezek számára a Design Thinking módszertana nyújt átfogó szakmai keretet”- áll a közleményben.

Az INNOVATORY kolozsvári 2018-as kiadását Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa támogatja vissza nem térítendő támogatási programja révén. A projekt a Kolozs Megyei Főtanfelügyelőség partnerségével valósul meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS