2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Letartóztatásban marad Elena Udrea és Alina Bica Costa Ricán

2018. november 18. 12:49, utolsó frissítés: 13:07

Elena Udrea és Alina Bica letartóztatásban maradnak Costa Ricán miután a bíróság pénteken elutasította a szabadon bocsátásukra vonatkozó kérelmüket - írja az Adevarul.


Mindkettejük kérelmét november 6-án terjesztették a bíróság elé, miután két hónapon át fogva tartották őket, és a román hatóságok kiadatási eljárást kezdeményeztek. A helyi sajtóforrások szerint az érvek között szerepelt Udrea esetében az, hogy van egy újszülött kislánya, azonban a Costa Rica-i börtönviszonyok nem teszik lehetővé azt, hogy vele legyen, miközben Bica megkérdőjelezte azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a román hatóságok kérvényezték a kiadatását.

Csütörtök délután Udrea és Bica ügyvédjei még egy beadványt megfogalmaztak, arra hivatkozva, hogy azok az ítéletek, amelyek alapján a hatóságok kérvényezik a kiadatásukat, már el lettek törölve Romániában, vagyis szabadlábra kellene őket helyezni.

A Costa Rica-i közügyminiszter sajtóirodája is azt közölte, hogy Elena Udrea továbbra is letartóztatásban marad, és hasonló helyzetben van Alina Bica is. A volt turisztikai minisztert és a DIICOT volt vezetőjét november 3-án az Interpol tartóztatta le Costa Ricán, amelyet követően két hónapos előzetes letartóztatásba kerültek.

(Adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS