2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott Fifor a miniszteri tisztségéről, Firea pedig a bukaresti PSD elnöki posztjáról

2018. november 19. 11:59, utolsó frissítés: 13:18

Hétfőn lemondott miniszteri tisztségéről Mihai Fifor, a védelmi tárca vezetője. A miniszter a PSD hétfő délben kezdődő végrehajtó bizottsági ülése előtt jelentette be a lemondását, írja a Mediafax.

Döntését azzal indokolta, hogy csatlakozni akar a Szociáldemokrata Párt (PSD) csapatához, amely előkészíti a következő választásokat és a párt 'rendkívül fontos' projektjeit.

Fifor megköszönte Liviu Dragneának a bizalmat, hogy előbb gazdasági, aztán védelmi miniszter lehetett, majd azt mondta: csatlakozni szeretne a párt csapatához, amely „előkészíti a következő két esztendő rendkívül fontos projektjeit”.

A leköszönő miniszter azt nyilatkozta, kizárólag azért hozta meg ezt a döntést, hogy csatlakozhasson a párt csapatához.

A portál beszámolója szerint Gabriel Firea Bukarest főpolgármestere is jelezte, hogy lemond a pártja bukaresti szervezetének elnöki posztjáról.

Bukarest főpolgármestere az alakulat Országos Végrehajtó Bizottságának hétfői ülése előtt jelentette be döntését, hozzátéve, ezt tiltakozásnak szánja amiatt, hogy Liviu Dragnea pártelnök „több mint két éve akadályozza” a tisztújító választások megrendezését a fővárosi szervezetnél.

„Most döbbentem rá, hogy ez egy terv része volt (...), azt akarta, hogy folyamatosan függjek tőle, megkísérelte a bukaresti szervezettel is azt, ami más szervezetekkel az esetek többségében sikerült neki: az oszd meg és uralkodj elv szerint irányítani” - hangoztatta Firea.

Azokkal az információkkal kapcsolatban, amelyek szerint a párt végrehajtó bizottságának hétfői ülésén az alakulat vezetősége megvonja tőle a politikai bizalmat és csak egyszerű párttag maradhat, Firea azt mondta, alapszabály-ellenesnek tartja, hogy a sajtóból értesüljenek a testület olyan döntéseiről, amelyeket hivatalosan még meg se hoztak, "informálisan azonban irodákban, vendéglőkben és más helyeken" már megvitatták ezeket. Mediafax/Agerpres)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS