2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis nem hajlandó kinevezni az összes új minisztert

2018. november 20. 13:36, utolsó frissítés: 13:46

Klaus Johannis államfő kedd délután egy órakor tartott sajtótájékoztatót a kormányátalakítás kapcsán a Cotroceni-palotában.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a PSD országos végrehajtó bizottság (CexN), hétfőn megszavazta, a Dăncila-kabinet átszervezését, amelynek következtében új minisztereket javasoltak bizonyos tárcák élére.

A CexN javaslatai szerint Marius Budăi képviselő kerülne a munkaügyi tárca élére, ő váltaná le Olguţa Vasilescut, aki a szállításügyi tárca élére kerülne át.

A gazdasági minisztérium élére Niculae Bădălăut javasolták, míg Gabriel Leş kerülne a lemondott Mihai Fifor helyett a védelmi tárca élére.

A PSD a távközlési tárca élére Alexandru Petrescut, a kulturális tárca élére Daniel Breazt, az ifjúsági és sportminiszteri tisztségbe pedig Constantin-Bogdan Mateit javasolták, valamint Ilan Laufernek szánták a kormányfőhelyettesi tisztséget és a fejlesztési miniszteri tárcát.

Az államfő Vasilescu és Laufer kinevezését leszámítva egyetértett az új miniszterek kinevezését illetően.

Az államfő elmondta, hogy Vasilescu leváltását a munkaügyi tárca éléről aláírja, viszont nem hajlandó őt kinevezni szállításügyi miniszterré. Az államfő Laufer kinevezését sem támogatja a fejlesztési tárca élére és nem hajlandó aláírni Paul Stănescu fejlesztési miniszter leváltását.

Johannis szerint Romániának az tenne a legjobbat, ha egy teljesen új kormány kerülne a mostani helyébe, mivel állítása szerint a Dăncila-kabinet rengeteg kárt okozott az országnak. (digi24.ro)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS