2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: valósítsuk meg a stratégiai projekteket; politikai hiúságnak nincs helye ezen az úton

2018. december 01. 12:29, utolsó frissítés: 12:29

Románia nemzeti ünnepe alkalmából reményét fejezte ki Viorica Dăncilă miniszterelnök, hogy a román társadalomnak továbbra is lesz elegendő erőforrása az egyetértéshez, egyensúlyhoz és politikai bölcsességhez.

"Minden románnak a béke és az egység üzenetét küldöm. Hiszek benne, hogy a román társadalomnak továbbra is lesz elegendő erőforrása az egyetértéshez, egyensúlyhoz és politikai bölcsességhez, hogy együtt, európai nemzetként álljunk ki közös érdekeinkért. Úgy lépjünk be a modern Románia második évszázadába, hogy megismételjük a nagy egyesülés szüleinek példáját, és megvalósítsuk a Románia számára célul kitűzött stratégiai projekteket. A politikai hiúságnak és személyes érdekeknek nincs helyük ezen az úton" - fogalmazott a kormányfő.

"A véleménykülönbségek miatt még nem kell ellenséges táborokba rendeződnünk. Mindenkinek joga van a saját véleményhez. Vitatkozhatunk, alkudozhatunk, vannak törvényes és intézményes utak, amelyek működnek és amelyeket tiszteletben kell tartani. Vannak pillanatok, amikor viszont politikai békére van szükség, és ebben az értelemben felhívást intézek a politikai szférához. Románokként, amikor Romániáról van szó, a hivatalos minőségeinktől függetlenül egyensúlyról kell tanúbizonyságot tennünk a nyilatkozatainkban, és félre kell tennünk választási vagy politikai tétjeinket" - vélekedett Dăncilă.

A miniszterelnök ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy január elsejétől Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét, és ez idő alatt be kell bizonyítania, hogy képes ellátni a pártatlan közvetítő szerepét. Románia két fontos célkitűzése - az euróövezethez, illetve a schengeni-övezethez való csatlakozás - elérése érdekében egységre van szükség, mert a jövő nemzedékek sorsa mindannyiunk felelőssége, tette hozzá Dăncilă. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS