2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szijjártó a román külügyminiszternek: az erdélyi gazdasági fejlesztési program egész Románia érdekeit szolgálja

2018. december 06. 13:56, utolsó frissítés: 13:56

Szijjártó Péter az EBESZ külügyminiszteri tanácsa milánói ülésének keretében csütörtökön elmondta, hogy telefonon beszélt Teodor Melaşcanu román külügyminiszterrel.

"Kölcsönösen biztosítottuk egymást, hogy ez az érdeke mindkét országnak, különös tekintettel az európai jövőről zajló vitákra, valamint a Románia területén, Erdélyben és a Székelyföldön élő magyar nemzeti közösségre" - közölte.

A miniszter hozzátette: megerősítették, hogy a jó kapcsolatnak érdekében fenntartják elkötelezettségüket.

"Biztosítottam a román kollégát arról, hogy az erdélyi gazdasági fejlesztési program nemcsak az ott élő magyarság, hanem egész Románia érdekeit szolgálja, hiszen azok a gazdasági szereplők, akik az erdélyi gazdaságfejlesztési programból támogatást kapnak, Románia területén működnek, ott fizetnek adót, így az egész román gazdaságot erősítik. Emellett természetesen a helyi magyar nemzeti közösségek erősödéséhez is hozzájárulnak, de ez nemcsak Magyarország, hanem Románia érdeke is, hiszen mi úgy tekintünk az ott elő magyar nemzeti közösségre mint amely összeköti a két országot" - mondta Szijjártó Péter. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS