2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vélhetően csak a tavasszal szavaz a szenátus Tăriceanu mentelmi jogáról

2018. december 06. 14:32, utolsó frissítés: 14:33

Vélhetően csak a tavaszi parlamenti ülésszakban szavaz a szenátus Călin Popescu-Tăriceanu házelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről - értesült az AGERPRES hírügynökség.

Politikai források szerint a törvényhozók a jövő évi állami költségvetés tervezetével lesznek elfoglalva a hónap hátralevő részében, és év végéig nem tűzik napirendre a plénumban a korrupcióellenes ügyészség (DNA) igénylését, amelyben az a szenátus elnöke elleni bűnvádi eljárás elindításának engedélyezését kéri. Erről vélhetően csak a következő ülésszak elején voksolnak majd.

A szenátus jogi bizottsága múlt héten meghallgatta az ügyben a házelnököt, és a testület elnöke, Robert Cazanciuc szerint jövő kedden szavaznak a DNA-kéréséről, majd a véleményezést elküldik a házbizottságnak.

A korrupcióellenes ügyészek november 7-én kérték a szenátustól Călin Popescu-Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését.

A DNA szerint a felsőház elnöke 2007-ben és 2008-ban, miniszterelnöki mandátuma idején, közvetett módon 800.000 dollárnyi anyagi juttatást kapott egy osztrák cégtől. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS