2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegedüs Csilla indulni kíván az európai parlamenti választásokon

2018. december 08. 09:13, utolsó frissítés: 2018. december 09. 14:54

Hegedüs Csilla bejelentette, vállalja a megmérettetést az európai parlamenti képviselői mandátumért.

„Nem csodát ígérek, hanem munkát. Ismertek: láttátok, hogy mit teszünk Bonchidán, az Örökségünk Őreiben, a Szent László úton, kulturális örökségünk védelmében. Láttátok, hogyan képviseltem az érdekeink államtitkárként is – ezt a munkát szeretném folytatni az Európai Parlamentben, veletek, a közösségünkért” - nyilatkozta az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.A politikus az RMDSZ kolozsvári szervezetének pénteki tisztújító küldöttgyűlése alkalmából jelentette be, vállalja a megmérettetést az európai parlamenti képviselői mandátumért.

Hegedüs elmondása szerint a korábbinál céltudatosabb, az erdélyi magyarság érdekeire fókuszáló európai parlamenti képviselet megvalósulásáért lép versenybe jelöltként.

Legfontosabb feladatként az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelmét szolgáló, egységes európai törvény kiharcolását jelölte meg.

„Együtt gyűjtöttük össze az aláírásokat a Minority Safepackhez, és együtt fogjuk a jogainkat szavatoló törvényt is kiharcolni” – hangsúlyozta. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS