2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oláh Emese az RMDSZ kolozsvári szervezetének új elnöke

2018. december 08. 10:04, utolsó frissítés: 10:04

Kolozsvár alpolgármesterét, Oláh Emesét választották meg az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnökévé a Szövetség ma megrendezett tisztújító ülésén.

Oláh Emese Horváth Annát váltja a városi szervezet élén. Székfoglaló beszédében elmondta: városi szervezeti elnökként arra törekszik, hogy egy projekt-orientált, dinamikus vezetéssel, a fiatal politikusok bevonásával megerősítse a kapcsolatot a kolozsvári magyarokkal, a magyar oktatási intézményekkel és civil szervezetekkel.Az ülés megnyitóján Csoma Botond képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke egyértelmű előrelépésként értékelte a városi szervezet három évvel ezelőtti megalapítását.

Horváth Anna leköszönő elnök a mandátuma megvalósításait összegezte és az országos politikai helyzetet értékelte. Elmondta, mandátuma során a magyar közösség tagjaival való kapcsolattartás kiemelt szerepet kapott.

„Nagyon fontos a párbeszéd, a napi tájékoztatás, hiszen a mesteri szintre emelt álhírek, félreinformálás korában választóinknak tudnia kell, hogy mit miért teszünk” – hívta fel a figyelmet Horváth Anna.

Az ülésen elfogadták a kolozsvári szervezet elnökének és választmányának, a megyei és városi önkormányzati RMDSZ-frakciók, illetve a Kolozs megyei parlamenti képviselők, László Attila szenátor és Csoma Botond képviselő beszámolóját, új Városi Ellenőrző Bizottságot választottak. Emellett elfogadták a városi választmány új tagjainak listáját, és a kolozsvári RMDSZ szervezete kongresszusi küldötteit is megválasztották. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS