2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb város csatlakozna a Nyugati Szövetséghez

2018. december 10. 16:02, utolsó frissítés: 16:11

Resicabánya készen áll arra, hogy csatlakozzon a Nyugati Szövetséghez, mivel ez elengedhetetlen a térség fejlődésének szempontjából, nyilatkozta Ioan Popa, a város polgármestere.


A PNL-s polgármester szerint Resicabánya készen áll arra, hogy hasznos tagja legyen a két bánsági, egy erdélyi és egy partiumi várost tömörítő szövetségnek.

Popa arról számolt be az Adevărulnak, hogy korábban is találkozott már a városok polgármestereivel, akikkel folytatott megbeszéléseket a szövetségről és ő már akkor leszögezte, hogy városa részese kíván annak lenni.

A polgármester elvetette azokat a főleg kormányoldalról érkező feltételezéseket, hogy a Nyugati Szövetség Románia szétbomlasztására törekedne. Véleménye szerint, aki ilyeneket állít, az nem eléggé informált.

Ioan Popa állítása szerint őt leginkább Arad, Kolozsvár, Nagyvárad, Temesvár és Gyulafehérvár polgármesterei inspirálják, és ezen városok vezetését tartja követendő példának. Elmondása szerint a jászvásári városvezetéstől például semmiféle követendő példát nem tudna említeni. (adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS