2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még a héten benyújtják a parlamentbe a bizalmatlansági indítványt, állítja az USR elnöke

2018. december 10. 16:47, utolsó frissítés: 16:47

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint az ellenzéki alakulatok ezen a héten nyújtják be a parlamentbe a Viorica Dăncilă vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.

Dan Barna azt mondta, kedden vagy szerdán nyújtják be az indítványt, és közben zajlanak az egyeztetések a kormánykoalíciót alkotó, illetve az ellenzéki pártokkal egyaránt. A tárgyalások lezárultáig nem kíván „számolgatásokba bocsátkozni” azzal kapcsolatban, hogy hány támogató voksot szerezhet a kezdeményezés - nyomatékosította.

„Ahogyan már mondtam, mérsékelt optimizmussal nézek a bizalmatlansági indítvány elébe” - fogalmazott az USR-elnök, hozzátéve, hogy a Victor Ponta vezette Pro Romániával és az RMDSZ-szel is egyeztetnek a témáról a napokban.

Megkérdezték tőle az újságírók, van-e már javaslatuk a miniszterelnöki tisztségre arra az esetre, ha sikerül megbuktatni a kormányt. „Jelenleg az a tét, hogy megkapja-e a bizalmatlansági indítvány a kellő szavazatszámot vagy sem. A kormányfő-alternatívákról majd csak ezt követően tárgyalunk” - válaszolt Dan Barna. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS