2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pert nyert portálunk Váta Lóránd ellen

2018. december 18. 11:44, utolsó frissítés: 14:45

Megalapozatlannak ítélte és ezért alapfokon elutasította a Kolozsvári Törvényszék a Váta Lóránd színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja által a Transindex kiadói és Kulcsár Árpád volt főszerkesztőnk ellen benyújtott keresetét december 17-i döntésében. A bíróság egyúttal a 6555 lejes perköltség teljes kifizetésére is kötelezte Vátát.

Váta Lóránd rágalmazás és hitelrontás címen perelte be szerkesztőségünket a tavaly októberben megjelent két írásunk miatt, amelyben két áldozat is beszámolt a vele történtekről. (A kifogásolt írások itt és itt olvashatóak.) A színész egy 50.000 eurós erkölcsi kártérítés kifizetése mellett azt kérte, hogy a két cikket távolítsuk el portálunkról.

A sajtóper tárgyalása során a cikkekben is megszólaló Kálmán Szabolcs és Barta Máté tanúként a bíróság előtt is megerősítették azt, hogy az írásokban megjelent állítások megfelelnek a valóságnak és fenntartják azokat.

A vád tanúi az ügyben Gergely Balázs kolozsvári városi tanácsos, illetve Kántor Melinda színésznő voltak. A döntés ellen 30 napon belül lehet fellebbezni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS