2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis visszaküldte a parlamentnek az óraszámcsökkenésre vonatkozó törvénytervezet

2019. január 03. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

Visszaküldte újbóli megfontolásra a parlamenthez Klaus Johannis államfő a tanügyi törvényt módosító tervezet óraszámcsökkentésre vonatkozó cikkelyét - közölte csütörtökön Ligia Deca, az Államelnöki Hivatal oktatásért és kutatásért felelős államtanácsosa.


Az államtanácsos tájékoztatása szerint a tanügyi törvényt módosító tervezet a következő tanévtől kezdődően „egy tollvonással” lecsökkentené az iskolai óraszámokat.

A változtatások szerint az elemi oktatásban átlagosan 20, a gimnáziumi években átlagosan 25, míg a líceumban átlagosan 30 órájuk lenne a diákoknak hetente.

Az elnöki álláspont szerint azonban a módosítást nem előzte meg hatástanulmány, és negatív következménye lehet az oktatásban részt vevők közösségére nézve. Ezt egyébként a diákok, a tanárok és a szülők érdekvédelmi szervezeti egyaránt jelezték.

„Az intézkedés a közép- és hosszútávú stratégia hiányára utal ezen szakterületen, amely kiemelkedő jelentőségű Románia jövője szempontjából” - mondta Deca a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatón. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS