2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD főtitkára szerint Johannis egész egyszerűen kéri a felfüggesztését

2019. január 04. 10:34, utolsó frissítés: 10:34

Johannis elnök aláírta ugyan a regionális fejlesztési és a szállításügyi miniszteri szék megüresedését megállapító elnöki dekrétumot, de nem nyilatkozott a kormány által javasolt jelöltekről - mondta csütörtök este a Realitatea TV-nek adott interjúban Codrin Ştefănescu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

Ştefănescu szerint a koalícióban rövidesen döntés születik arról, hogy megkezdik-e az államelnök felfüggesztésére irányuló eljárást.

Codrin Ştefănescu szerint azzal, hogy az államfő semmiféle bejelentést nem tett a Lia Olguţa Vasilescu kinevezéséről a regionális fejlesztési, illetve Mircea Drăghici kinevezéséről a szállításügyi tárca élére, bonyolulttá teszi Románia EU-elnökségével járó feladatainak ellátását. A román kormány minden tárcavezetőjének ugyanis a következő 6 hónapban az illető szakterület EU-s miniszteri tanácsát kell vezetnie, és jelenleg a regionális fejlesztési, illetve szállításügyi uniós miniszteri tanácsnak nincs elnöke, mivel „Klaus Werner Johannis úr nem akarja aláírni az alkotmány és a törvény tiszteletben tartásával a kormányfő és Románia Kormánya által tett javaslatot” - fogalmazott a PSD főtitkára.

Azt is elmondta, hogy Johannis elnöki tisztségből való felfüggesztése a Szociáldemokrata Párt soraiban és a PSD-ALDE koalícióban egyaránt felmerült.

„Minden tőle telhetőt megtesz, minden törvényt áthág, áthágja az alkotmányt, az alkotmánybíróság döntéseit, és egész egyszerűen kéri a felfüggesztését.”- nyilatkozta.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS