2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új év, új én, gondolhatta Dan Tanasă, és feljelentette Sepsiszentgyörgy polgármesterét

2019. január 04. 16:48, utolsó frissítés: 17:35

A sepsiszentgyörgyi városháza tornyára akar ismét román zászlót tetetni Dan Tanasă blogger, ezért beperelte Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió.

Tanasă, állítása szerint azért indított pert, mert a polgármester „tüntetően és ismételt módon” visszautasította, hogy visszategye a három évvel ezelőtt eltávolított zászlót a polgármesteri hivatal tornyára.

A blogger azt szeretné elérni, hogy az igazságszolgáltatás kényszerítse a polgármestert, hogy „tartsa tiszteletben a román nemzeti szimbólumokat és a magyar megszállás alól a várost felszabadító román hősök emlékét”.

Arra is kitér, hogy Antal Árpád azért „merte elrendelni a zászló eltávolítását”, mert a román nemzeti szimbólumok megsértésére vonatkozó cikkely kikerült a büntetőtörvénykönyvből.

A Marosvásárhelyi Rádió arról is beszámolt, hogy a román trikolórt 1944. szeptember 8-án tűzték ki az épület tetejére, amikor a román hadsereg bevonult a városba.

A zászló három évvel ezelőtt, az épület felújítása során lekerült onnan, mivel visszatették a villámhárítóként is működő csúcsdíszt. A hazai törvények szerint a román zászlót a városháza bejárata fölé kell kitenni, nem a kupolára, számolt be tájékoztatásában a rádió. (Marosvásárhelyi Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS