2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tovább folytatódik a veszélyes kutyák gazdáinak országos szintű ellenőrzése

2019. január 05. 15:51, utolsó frissítés: 15:51

Több mint 32 ezer, 1-es és 2-es veszélyességi kategóriájú kutya tulajdonosát ellenőrizték le a hatóságok az utóbbi 6 hónapban.


A Román Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) szombati tájékoztatása szerint 2018 júliusában több mint 5 000 rendőr bevonásával országos szintű ellenőrzés kezdődött annak megállapítására, hogy az állatok tulajdonosai betartják-e a veszélyes és agresszív kutyák tartására vonatkozó jogszabályokat.

Az akció során 41 esetben állapítottak meg bűncselekményt a veszélyes vagy agresszív kutyák tartására vonatkozó 2002/55-ös kormányrendelet alapján. Közel 148 ezer lej értékben 1 281 bírságot róttak ki a kutyatartókra, és 62 esetben figyelmeztetésben részesítették őket a rendőrök.

A hatóságok egyúttal jelezték, hogy az idei év során folytatódik az ellenőrzés a kutyatámadások megelőzése érdekében.

Az ellenőrzésben a Román Kinológiai Egyesület segítette a rendőrség munkáját.

A 2002/55-ös kormányrendelet értelmében 1-es veszélyességi kategóriához tartoznak a következő fajtájú kutyák és azok leszármazottai: pitbull, boerboel, bandog. A 2-es veszélyességi kategóriához a következő fajtákat és leszármazottaikat sorolják: amerikai staffordshire terrier, tosza inu, rottweiler, argentin dog, nápolyi masztiff, brazil masztiff, angol masztiff, kaukázusi juhászkutya, cane corso. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS