2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A CNMR levélben fog tiltakozni a külföldi gyerekeknek járó differenciált családtámogatásról szóló osztrák törvény ellen

2019. január 06. 18:25, utolsó frissítés: 18:25

Tiltakozó levelet készül küldeni Ausztria nagykövetségének a Románia Modernizálásáért Országos Koalíció (CNMR) az osztrák parlament azon döntése miatt, hogy a nem ausztriai állandó lakhellyel rendelkező gyerekek differenciált családtámogatásban fognak részesüli.

Alexandru Cumpănaşu, a CNMR elnöke úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott állásfoglalás szerint, hogy az általa képviselt szervezet szerint a döntés negatív hatással lesz a román gazdasági, társadalmi és akadémiai szférával való kapcsolatokra, ezért sürgős magyarázatot kérnek az osztrák államtól.

A közlemény szerint Ausztria parlamentje 2018. október 24-én egy 'vitatható és igazságtalan' törvényt fogadott el, amely értelmében csökkentik a családtámogatás összegét azon gyerekek számára, akiknek szülei más uniós tagország állampolgárai, és Ausztria területén dolgoznak. A CNMR szerint a 2019 január elsején életbe lépett törvény diszkriminatív módon, a gyermek származási országának életszínvonalához mérten csökkenti le a családtámogatás összegét. Az intézkedés mintegy 14.000 romániai gyermeket érint, akik Ausztriában élnek ugyan szüleikkel, mégis a romániai életszínvonalhoz mérten fogják kapni a támogatást - olvasható a szervezet állásfoglalásában.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS