2020. október 24. szombatSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megpályázza az Európai Ügyészség főügyészi állását Kövesi?

2019. január 21. 21:12, utolsó frissítés: 2019. január 22. 10:07

Román sajtóértesülések szerint az Európai Ügyészség főügyészi állásra pályázik Laura Coduța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tavaly hosszas huzavona után leváltott főügyésze is. A G4media.ro európai bizottságbeli forrásokra hivatkozva írta meg az információt, de Kövesit még nem sikerült elérniük ez ügyben.

A csalások és a korrupció visszaszorítására létrejött Európai Ügyészség létrehozásáról 2017-ben döntöttek a tagállamok (22 tagállam vesz részt a kezdeményezésben, Magyarország nem), a hivatal a tervek szerint 2020 végén kezdheti meg működését, mivel a felállítása előreláthatólag 2-3 évig tart. Jelenleg zajlik a főügyészi állás megpályázása, a jelentkezőket az Európai Bizottság javaslatai alapján felállított 20 tagú bizottság hallgatja majd meg.

A luxemburgi székhelyű Európai Ügyészséget a főügyész vezeti majd, aki az ügyészség tevékenységét irányítja és szervezi a munkáját, de részét képezi az ügyészi kollégium is, amely a stratégiai döntéshozatalért felel. (g4media/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS