2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

400 kilós páncélszekrényt loptak el egy Arad megyei település polgármesteri hivatalából

2019. január 29. 17:33, utolsó frissítés: 17:33

Ismeretlen tettesek ellopták az adókból összegyűlt és a szociális támogatásokra szánt összeget tartalmazó páncélszekrényt az Arad megyei Fakert polgármesteri hivatalából.


Lorena Radu, az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség szóvivője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a fakerti polgármesteri hivatal alkalmazottai kedden értesítették a rendőrséget, hogy hiányzik az intézmény páncélszekrénye.

A tettesek hétfőről keddre virradóan vitték el a széfet, miután feltételezések szerint betörték a hivatal egyik ablakát, és azon másztak be helyiségbe.

A páncélszekrényben mintegy 13.000 lej volt. Iosif Bimbo, a település polgármestere azt mondta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a tolvajok kitépték a falból és üzemen kívül helyezték a biztonsági berendezés vezetékeit. A biztonsági kamerák azonban üzemképesek maradtak, a felvételeket átadták a rendőrségnek.

„Csodálkozunk, hogy el tudták vinni a széfet, mert körülbelül 400 kilogrammot nyom, egy régi modell, ólmozott falakkal. Az egy méter magas páncélszekrény az épület földszintjén volt, és az ablakon emelték ki” - nyilatkozta az elöljáró.

Azt is elmondta, hogy az általa vezetett intézmény hétfőn vette ki a bankból a szociális támogatásokként kifizetendő készpénzt, az ellopott összeg java tehát a segélyre jogosultak pénze volt. Ezen kívül helyi adókból és illetékekből befolyó összeget is tároltak az ellopott széfben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS