2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vonattal próbált Magyarországra szökni a nyolc osztályt végzett álorvos

2019. február 06. 11:29, utolsó frissítés: 11:33

Az Arad megyei határőrség közleményben tudatta, hogy szerda reggel 6 órakor a kürtösi határátkelőnél egy Bukarestből-Budapestre tartó gyorsvonaton fogták el az olasz állampolgárságú Matteo Politit, akiről korábban kiderült, hogy romániai magánkórházakban végzett sebészi beavatkozásokat annak ellenére, hogy valójában csak nyolc általánossal rendelkezik és eredeti szakmája szerint parkolóőr.


Az olaszországi álorvos korábban azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy nem menekül, de inkább nem árulná el, hogy hol tartózkodik.

Matteo Politi azt is elmondta a hírügynökségnek, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az „eredeti” iratait, majd az ügyvéd egy jelentős összegért cserébe el tudta intézni számára, hogy honosítsák azokat. Politi állítása szerint az ügyvédje biztosította őt arról, hogy rendelkezik minden szükséges irattal ahhoz, hogy Romániában praktizáljon.

Időközben a B1 TV-nek nyilatkozott a férfi egyik kollégája, Adina Alberts plasztikai sebész is, aki azt állította, hogy a Matthew Mode néven praktizáló Politi rendkívül jól ismerte az orvosi szakzsargont és a beavatkozáshoz szükséges eljárásokat is, ezzel pedig a konzultációkon tökéletesen megtudta téveszteni kollégáit. A férfi azután lett gyanús, miután a többi orvosnak feltűnt, hogy a műtőben nem tud megfelelőképpen bánni a fecskendővel, valamint a higiéniai szabályokat sem tartja be rendeltetésszerűen. Ezek után tettek feljelentést Politi ellen, akit egyébkén Olaszországban már felfüggesztettek másfél évre egy hasonló eset miatt.

Az ügyben bukaresti közegészségügyi igazgatóság (DSP) és az egészségügyi minisztérium is vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítására, hogy milyen körülmények között kapott orvosi bélyegzőt Matteo Politi. (mediafax.ro/adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS