2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvizsgálják a riportermagnót, amellyel felvették a Horváth Anna és Fodor Zsolt közti beszélgetést

2019. február 06. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

Szerdán újabb állomásához érkezett a legfelsőbb bíróságon Kolozsvár volt alpolgármesterének tárgyalása, ezen az Országos Kriminalisztikai Intézet (INEC) arra kérte a bíróságot, engedélyezze arra vonatkozó kérvényüket, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) rendelkezésükre bocsássa a 2016 májusában Horváth Anna és Fodor Zsolt beszélgetésének rögzítésére használt riportermagnót - írja a Szabadság.

A napilap beszámolója szerint a kriminalisztikai intézet azért kérte a magnó megvizsgálását, hogy megállapítsák: kivágtak-e vagy hozzátettek-e valamit a hangfelvételhez. A hangfelvétel teljes körű műszaki szakvizsgálatát Horváth Anna és ügyvédje kérte a bíróságtól, mert szerintük a hangfelvétel csupán a beszélgetés megkezdése után 10 perccel indul. A védelem szerint a fordítás is nagyon sok helyen súlyos tévedéseket tartalmaz.

„A bíróság elfogadta a kérvényt. (...) A kezdetektől azt állítottuk, a hangfelvétel tíz perccel a beszélgetés elkezdése után kezdődik csupán el. Mi több, az állományon 2016 augusztusi dátummal jelennek meg, holott a hangfelvétel májusban készült. A bíróság felkérte a DNA-t, bocsássa a kriminalisztikai szakemberek rendelkezésére a beszélgetés rögzítésére használt riportermagnót”- nyilatkozta a tárgyalást követően Sergiu Bogdan védőügyvéd.

A tavaly májusban 2 év és 8 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Kolozs megyei ítélőtábla Horváth Anna egykori kolozsvári alpolgármestert. A bukaresti legfelsőbb bíróságon a következő tárgyalásra február 20-án kerül sor. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS