2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A TVR kiadásait és a CNA tevékenységét kivizsgáló parlamenti bizottság létesítését kezdeményezi a PNL és az USR

2019. február 07. 18:11, utolsó frissítés: 18:11

A Román Televízió (TVR) kiadásait, illetve az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tevékenységét kivizsgáló parlamenti bizottságok létesítését kezdeményezi a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

A vizsgálóbizottságok létrehozására vonatkozó igényléseket csütörtökön nyújtotta be az alakulat a képviselőház házbizottságához - nyilatkozta Gigel Ştirbu liberális képviselő.

Az alsóház kulturális bizottságának elnöke - aki a számvevőszéktől is kér egy auditvizsgálatot a köztelevízió kapcsán - rámutatott, a parlamenti bizottságnak a TVR által szervezett Aranyszarvas Fesztivállal és az Eurovíziós Dalfesztivállal, valamint az állandó meghívottakkal kapcsolatos költségeket kellene kivizsgálnia, miután a köztelevízió igazgatótanácsának elnöke, Doina Gradea nem tudott kielégítő válaszokkal szolgálni ezzel kapcsolatban.

Iulian Bulai USR-s képviselő rámutatott, a CNA-nál való vizsgálódást elsősorban az utóbbi időben észlelt "visszaélések" indokolják. Az ellenzéki párt szerint felmerül a gyanú, hogy részrehajló döntéseket hoz a testület, több bírságot szab ki a kormányt bíráló televízióadókra.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS