2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kamuügyvéd szerezte be a papírokat az olasz kamudokinak

2019. február 08. 14:22, utolsó frissítés: 15:17

A Román Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének (UNBR) tájékoztatása szerint nem szerepel az ügyvédi kamara névsorában annak az ügyvédnek a neve, aki beszerezhette az alkalmazásához szükséges papírokat Matteo Politi számára, számolt be a hírről a Europa FM.


Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, az olasz álorvosnak, aki engedély nélkül dolgozott öt romániai klinikán a bukaresti közegészségügyi igazgatóság adott orvosi bélyegzőt.

Politi azt állította, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az „eredeti” iratait, majd az ügyvéd egy jelentős összegért cserébe el tudta intézni számára, hogy honosítsák azokat. Politi állítása szerint az ügyvédje biztosította őt arról, hogy rendelkezik minden szükséges irattal ahhoz, hogy Romániában praktizáljon.

Monica Cercelescu az UNBR kommunikációs igazgatója azt állítja, hogy a Politi által megnevezett ügyvéd neve nem szerepel a román ügyvédi kamara névsorában, tehát ebből az következik, hogy az illető személy nem is ügyvéd.

Az Europa FM beszámolója szerint az Országos Rendőr-főfelügyelőség még novemberben tájékoztatta az ügyvédi kamarák országos szövetségét arról, hogy az országban kiépült egy hálózat, amely hivatalos dokumentumok hamisítására szakosodott és amelyben olyan „ügyvédek” tevékenykednek, akik nem tagjai a kamarának.

Az UNBR felhívja mindazok figyelmét, akik ügyvédet szeretnének fogadni, hogy előbb ellenőrizzék, hogy az illető neve szerepel-e az ügyvédi kamara névsorában. (Europa FM)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS