2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Flashmobot tartanak Kolozsváron az MTA támogatására

2019. február 10. 12:17, utolsó frissítés: 20:59

Kedden 14 órai kezdettel fél órás flashmobot tartanak Magyarország kolozsvári főkonzulátusa előtt a Magyar Tudományos Akadémia melletti kiállásként.


„Kedden, február 12-én kora délután az MTA Elnökségének el kell döntenie, aláveti-e magát a Palkovics-tervnek, elfogadja-e a kutatóhálózat szétverésére irányuló kormányzati szándékot ellenállás nélkül. Ez talán minden idők egyik legfontosabb döntése az MTA történetében. Gyűljünk össze Magyarország kolozsvári főkonzulátusa előtt, és mutassuk meg, hogy a magyar tudomány ügye, az Magyar Tudományos Akadémia sorsa számunkra, erdélyiek, kolozsváriak számára is fontos. Ne hagyjuk, hogy az MTA jelentéktelen tudósklubbá silányuljon, álljunk ki Magyarország legfontosabb kutatóintézeti hálózatátért!” – áll a flashmobot meghirdető esemény Facebook-leírásában.

A villámcsődületet Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély alapítója hirdette meg a közösségi oldalon. Az esemény Facebook-leírása szerint a flashmob mintegy fél órát tart majd. A szervező pedig arra kér mindenkit, hogy hozzon magával egy könyvet, amely megjeleníti számára a magyar tudományt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS