2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tiltakozik a Sepsi OSK a Dinamo-szurkolók szombati megnyilvánulásai miatt

2019. február 11. 13:11, utolsó frissítés: 16:59

Sajtóközleményben reagált a Sepsi OSK labdarúgó-klub a szombati Sepsi OSK-Dinamo Bukarest mérkőzésen történt szurkolói megnyilvánulásokra, amelyeket az ellenfél drukkerei követtek el a mérkőzés alatt.

A labodarugó-klub Facebok-oldalán közzétett közlemény szerint a Sepsi OSK vezetői és szurkolói mélységes csalódással vették tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó magyarellenes, xenofób szurkolói megnyilvánulások.Az Sepsi OSK szerint a bukaresti csapatot elkísérő drukkerek egy része minden korábbi esetet felülmúlóan gyalázkodott a szombati mérkőzésen, emberi és nemzeti méltóságukban megalázva a Sepsi OSK-hoz tartozó embereket.

„Valamennyi arra hivatott fórumon és a nyilvánosság előtt is tiltakozunk a történések ellen, és az eddigieknél jóval határozottabb fellépést sürgetünk az illetékes szervektől a hasonló megnyilvánulások visszaszorítása érdekében”- írja Facebokon közzétett közleményében a labdarúgó-klub.

A közlemény azt állítja, hogy a Sepsi OSK–Dinamo mérkőzést megelőző technikai ülésen a klub sportigazgatója, Bokor János többször is felhívta Aron Huzu játékvezetői megfigyelő, Ionuț Coza negyedik játékvezető és Cătălin Popa, a Labdarúgó Liga küldöttének figyelmét a várható atrocitásokra:

„Azt kérte, hogy bármilyen hasonló esemény alkalmával érvényesítsék a szabályokat, szükség esetén pedig állítsák meg a mérkőzést. A tévéközvetítések révén is egyértelmű nyilvánosságot kapó gyalázkodó skandálások és feliratok megjelenése ellenére sem a játékvezető, sem a megfigyelő nem tartotta indokoltnak a mérkőzés megszakítását”- áll a közleményben.

A Sepsi OSK éppen ezért kéri a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) és Hivatásos Labdarúgóligát (LPF), hogy ezek ismeretében elemezze a történteket, és hozza meg a megfelelő intézkedéseket.

A labdarúgó-klub Facebook-bejegyzésére reagálók között többen kifejtették nemtetszésüket a szombati mérkőzéssel kapcsolatban. Volt, aki felrótta a klub vezetőségének, hogy amíg a biztonsági szolgálat elvette a gyermekeitől a üdítőt és az édességeket a beléptetéskor, addig ugyanaz a biztonsági szolgálat petárdákat, gyújtót és bannert engedett be a stadionba.

A szombati mérkőzésen a fővárosi csapat szurkolói kifeszítettek egy bannert a vendégszektorban, amelyen a „Doar România, Doar Dinamo București / Fără autonomie în ținuturile românești!” (ami magyarul kb. így hangzik: „Csak Románia, csak a Dinamo Bukarest/ Autonómia nélkül a román területeken”) felírat volt látható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS