2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szolidaritási nyilatkozatban álltak ki az MTA mellett a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársai

2019. február 11. 17:57, utolsó frissítés: 18:00

Szolidaritási nyilatkozatban álltak ki az MTA mellett a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársai.


„Közel tizenkét éve működik Kolozsváron a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet. Ebben az időszakban mi, az intézet társadalomtudományok területén dolgozó kutatói, szoros szakmai kapcsolatot alakítottunk ki a magyarországi felsőoktatási intézményekkel és kutatóműhelyekkel, különösen a hasonló kutatási profilú MTA kutatóintézetekkel és szakembereikkel. A szakmai kapcsolatok eredményeként közös kutatási projektek, konferenciák, műhelyviták és számos publikáció látott napvilágot”- áll a kisebbségkutató intézet nyilatkozatában.

A nyilatkozat szövege szerint az intézet aggodalommal figyelo az MTA kutatóintézeti hálózatának átalakítási folyamatát, amelyet szakmailag indokolatlannak és az MTA kutatóival szemben méltánytalannak tart.

„Mi, a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársai, szolidaritásunkat fejezzük ki magyarországi kollégáinkkal, és támogatjuk az Akadémiai Dolgozók Fórumának tiltakozó akcióját”- áll a szolidaritási nyilatkozat szövegében.

A kisebbségkutató intézet szolidaritási nyilatkozatát az intézet alábbi munkatársai írták alá: Anghel Remus Gabriel, Kormos Katalin, Bogdán Andrea, Kozák Gyula, Bokor Zsuzsa, Könczei Csongor, Filipovici Anca, Lőrincz József, Fosztó László, Mohácsek Magdolna, Gidó Attila Peti Lehel, Hetea Estera Roxana, Plainer Zsuzsa, Horváth István, Székely István Gergő, Hossu Iulia Elena, Toma Stefánia, Kállay Péter, Toró Tibor, Kiss Ágnes, Veress Ilka, Kiss Tamás és Virginás Péter. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS