2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Sapientia és az ELTE diákjai készülnek felmérni a székelyek lelkiállapotát

2019. február 12. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

A Sapientia EMTE, a budapesti ELTE – Pozitív Pszichológia Tanszékkel együttműködve, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatásával, elkészíti a Székelyföld boldogságtérképét. A felmérésbe egy on-line kérdőív kitöltésével lehet bekapcsolódni.


A kérdőívet kitöltők között egy kétszemélyes wellness hétvégére szóló utalványt sorsolnak ki, amelyet a Bálványos Resortban (Grand Hotel Bálványos) lehet beváltani április hónap folyamán.

„Nemzetközi szinten egyre nagyobb figyelmet kap az országok és népcsoportok mentális jóllétének összehasonlítása. Az olyan mutatók, mint a Happy Planet Index, vagy Social Progress Index kidolgozása arra utal, hogy az egyes országok pénzügyi teljesítményére vagy politikai változására vonatkozó híreken túl az emberek lelkiállapotának felmérése is a polgári jóllét egyik fontos mutatója”- áll a Sapientia EMTE szerkesztőségünkhöz eljuttatott szajtóközleményében.

A közlemény szerint Magyarországon az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pozitív Pszichológia kutatócsoportja 2016-ban és 2018-ban elkészítette Magyarország boldogságtérképét internetes vizsgálat eredményei alapján. A legutóbbi eredményeket 2018-ban tették közzé, az ENSZ közgyűlése által a boldogság nemzetközi napjává nyilvánított március 20-án.

„Mennyire hasonlíthatók össze az eredmények a határon túli magyar közösségekével? Hogyan nézne ki Erdély, és ezen belül Székelyföld boldogságtérképe?”- teszi fel a kérdést a Sapientia EMTE közleménye. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS