2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD szerint Kövesi korrupcióval való gyanúsítását nem szabad elpolitizálni

2019. február 14. 12:08, utolsó frissítés: 12:08

Az igazságszolgáltatást hagyni kell feladata teljesítésében, és Laura Codruţa Kövesi volt korrupcióellenes főügyész korrupcióval való gyanúsítását nem szabad elpolitizálni - véli a Szociáldemokrata Párt (PSD).

A PSD a Facebookon tette közzé álláspontját, miszerint a Kövesi ellen megfogalmazott gyanú nem a politika, hanem az igazságszolgáltatás hatáskörébe tartozik, és hogy a PSD-ALDE többség által elfogadott igazságügyi törvények megfelelő garanciát biztosítanak a DNA volt főügyésze ellen lefolytatandó eljárás korrektségére.„Azok retorikája ellenére, akik még ítélethozatal előtt használták a büntetőügyesek kifejezést, a PSD tiszteletben fogja tartani az ártatlanság vélelmét Kövesi asszony esetében, és nem fogja őt büntetőügyesnek nevezni, sem azt állítani róla, hogy csúszópénzt fogadott el, hivatali visszaélést követett el vagy hamisan tanúskodott. Mindezt a bíróság előtt kell majd bebizonyítani. Addig is higgyenek az igazságszolgáltatásban, és hagyják, hogy a bizonyítékok beszéljenek, ne a politikusok!” - olvasható a PSD Facebook-bejegyzésében.

A volt korrupcióellenes főügyész szerda este számolt be az Europa FM rádió műsorában arról, hogy gyanúsított minőségben idézést kapott a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészségtől.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS