2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

FRISSÍTVE: Johannis kivizsgáltatná a Kövesi-ügyet

2019. február 14. 17:45, utolsó frissítés: 18:34

"Felszólítom a bírák és ügyészek visszaéléseit kivizsgáló ügyosztályt, hogy sürgősen vizsgálja ki Laura Codruţa Kövesinek, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) volt főügyészének ügyét. Az ügyosztály vezetőségére hatalmas felelősség nehezedik ebben az ügyben" - nyilatkozta csütörtökön Klaus Johannis államfő.

"A román állam minden tisztségviselőjének legfontosabb célja kell hogy legyen a jogállam megerősítése.' - írja az Államelnöki Hivatal közleményében.

Johannis hozzáteszi: a bírák és ügyészek visszaéléseit kivizsgáló ügyosztály semmi estre sem válhat a bírákat és ügyészeket politikai megfontolások mentén megfélemlítő eszközzé. Emlékeztet, hogy ezt az ügyosztályt alapítása óta bírálta ő maga is, de a Velencei Bizottság, az Európai Bizottság és a Korrupció Elleni Államok Csoportját (Group of States against Corruption - GRECO) is kételyeit fogalmazta meg az új testület politikai függetlenségével kapcsolatban, ám a PSD-ALDE koalíció tudatosan figyelmen kívül hagyta ezeket az aggodalmakat.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS