2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lefoglaltak 1300 kg Magyarországról származó húsárut Temes megyében

2019. február 17. 19:36, utolsó frissítés: 19:36

Közel 1300 kilogramm, Magyarországról származó, sertéshúsból készült terméket foglalt le Temesváron az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, mivel nem voltak megfelelően felcímkézve - közölte a hatóság Temes megyei kirendeltségének igazgatója, Adrian Popa.

Popa tájékoztatása szerint egy temesvári élelmiszerraktárban bukkantak olyan, disznóhúsból készült szalámikra, sonkákra és egyéb felvágottakra, amelyeknek csomagolásán nem szerepelt előírásszerű címke. Az árut lefoglalták, az üggyel kapcsolatban a rendőrséggel közösen indítottak vizsgálatot. Az EU-n belüli tagállamok között forgalmazott termékeket ugyanis speciális, ovális pecséttel kell ellátni, ez pedig hiányzik a temesvári raktárban felfedezett élelmiszerekről.

Az igazgató leszögezte, hogy a termékek nem kerültek be az élelmiszerboltokba.

Korábban már felfedeztek egy 400 kilogrammos, szintén Magyarországról származó, nem megfelelően felcímkézett rakományt, amelynek egy része Arad és Bihar megyébe, illetve Bukarestbe került.

A termékeket laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá az afrikai sertéspestissel való fertőzöttség kizárása érdekében.

Popa azt is elmondta, a sertéspestis terjedése leállt, nem fedeztek fel újabb eseteket, de figyelemmel kísérik a vaddisznókat a régióban.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS