2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Antena 3 Kövesiről megszerkesztett képén háborog a román sajtó

2019. február 18. 11:30, utolsó frissítés: 14:40

Az Antena 3 televízió pénteken este tette közzé azt az általuk megszerkesztett fényképet, amelyet tulajdonképpen illusztrációnak szántak műsorukhoz, és amelyen Laura Codruța Kövesi volt DNA főügyész látható Sebastina Ghiţă pincészetében:Az eredeti kép egyébként ez:Helyreigazítás: korábban tévesen azt állítottuk a hírben, hogy az Antenna 3-nak ez nem tűnt volna fel, és valódi bizonyítékként mutatták volna be a tévéműsorban a fényképet, mint ami Ghiţătól származna.

A tévéműsorban Vlad Cosma volt képviselőt kérdezték, aki Kövesi ügyében tanúként hallgattak ki. Mint kiderül, a tévécsatorna maga egyfajta „fantázia-gyakorlatnak” szánta a megszerkesztett fényképet, viszont az eljárásukat nagy felháborodás követte. A román sajtó számos munkatársa elítélte a csatorna hozzáállását, mivel véleményük szerint ezzel a megszerkesztett képpel mintegy „beleégették” az emberek tudatába azt, hogy Kövesi valóban ott járt volna a Szerbiába menekült üzletembernél.

A Laura Codruţa Kövesi ellen zajló eljárás 2018 decemberében indult a többrendbeli korrupcióval vádolt, Szerbiába menekült Sebastian Ghiţă feljelentése alapján. 

Ghiţă azt állítja, hogy Kövesi kétszázezer eurót kért tőle azért cserébe, hogy repülőgéppel az országba hozzák Nicolae Popát, a FNI volt igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben. 

A vádakra reagálva Kövesi pénteken azt mondta, soha nem beszélt Sebastian Ghiţával Nicolae Popa kiadatásáról, és semmiféle szerepe nem volt az eljárásában, azzal ugyanis a román rendőrség és az igazságügyi minisztérium foglalkozott. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS