2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állítólag sikerült azonosítani a nagyváradi zászlóégető leányt

2019. február 18. 19:32, utolsó frissítés: 19:39

A Nagyváradi Rendőrség azonosította azt a 21 esztendős nagyváradi leányt, aki december 30-án hajnalban megpróbálta meggyújtani a magyar nemzetiszínű lobogót a Bihar megyei RMDSZ székházának bejáratánál, számolt be a hírről a varadinum.ma .

A portál információi szerint a rendőrség már a múlt héten azonosította az elkövetőt, aki ellen rongálás vétségével bűnvádi eljárást indítottak. A Bihar megyei RMDSZ a Facebook-oldalán közölte, hogy ők még hivatalos értesítést nem kaptak az ügyben, de várják a fejleményeket.A portál szerint a rendőrség a múlt héten azzal a kéréssel fordult az RMDSZ-hez, hogy írják meg, pontosan milyen követeléseik vannak a gyanúsítottal szemben.

Akkor Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke a Bihari Naplónak elmondta, az RMDSZ a rendőrség ilyen ügyekben kötelező kérésére kerek tízezer lej kárigényt jelentett be és egyértelműen kikötötte, hogy az összeg terhére az elkövetőt kötelezzék egy közösségi együttélési, tolerancia tanfolyam elvégzésére.

„Hivatalos értesítést arról, hogy előkerült volna az elkövető vagy kiderült volna annak kiléte még nem kaptunk, informálisan mi is tudjuk, hogy megvan az elkövető. Érdeklődve várjuk a fejleményeket. (...) Örülnénk neki, ha végre eredmény is születne ebben az ügyben, amelynek központi figuráját jóval nehezebb volt felkutatni, mint Marosvásárhelyen fordított esetben a magyar elkövetőket. Úgy tűnik, értünk kicsit lassabban működik a rendszer” – nyilatkozta a varadinum.ma portálnak Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke. (varadinum.ma )

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS