2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A tanügyminiszter kihirdette a próba-képességvizsga és próbaérettségi időpontját

2019. február 19. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

Március 11-e és 13-a között tartják a képességfelmérő vizsgák próbáját, amelyen idén már nemcsak a nyolcadikosok, hanem a hetedik osztályosok ismereteit is tesztelik - közölte keddi sajtótájékoztatóján Ecaterina Andronescu tanügyminiszter. 

A próbaérettségi időszakát a március 18-21. közötti időszakra tűzték ki. Ezen a 11. és 12. osztályos tanulók ismereteit mérik fel.

A tanügyminiszter elmondása szerint Március 4-e és 22-e között zajlik majd az elemi osztályokba való beiratkozás első szakasza, a második beiratkozási szakasz április 2-án kezdődik és egészen 8-áig tart.

Az elemi osztályokba való beiratkozás módszertana nem változik jelentősen az előző tanévben alkalmazotthoz képest - nyilatkozta a tárcavezető. 

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2019. augusztus 31-ével bezárólag betöltik hatodik életévüket. A szülők igénylésére a 6. életévüket 2019. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, amennyiben az úgynevezett pszichoszomatikus felmérés során iskolaéretteknek nyilvánítják őket.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS