2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: Toader, Dragnea és Tăriceanu sürgősségi rendeletekkel vonja ellenőrzés alá az igazságszolgáltatást

2019. február 22. 10:15, utolsó frissítés: 10:15

Nagy veszély fenyegeti a romániai jogállamiságot - véli Traian Băsescu volt államfő, aki szerint Tudorel Toader igazságügyi miniszter, valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD), illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu sürgősségi kormányrendeletekkel próbálják ellenőrzésük alá vonni az igazságszolgáltatást.

Egy pénteki Facebook-bejegyzésben a Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora rámutatott: "a jogállamiságot tiszteletben tartó minden normális ember" szerint a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv alkotmányellenesnek ítélt előírásainak kijavítása kellene hogy legyen a prioritás az igazságügyi minisztérium, valamint a PSD és az ALDE számára. "Ehelyett Tudorel Toader, Dragnea és Tăriceanu azzal vannak elfoglalva, hogy sürgősségi rendeletekkel vonják ellenőrzésük alá az igazságszolgáltatást, saját és pártjaik érdekében" - fogalmaz a Facebook-bejegyzésben.

Traian Băsescu úgy véli, az igazságügyi törvényeket módosító legutóbbi kormányrendeletekkel a PSD és az ALDE elérte a "Nincs teljes hatalmunk, amíg nem uraljuk az igazságszolgáltatást" szlogenbe foglalt célkitűzést. "A gondolatban és érzületben is egyesült szocialisták és liberálisok most már a teljes hatalmat birtokolják. Nagy veszély fenyegeti a jogállamiságot" - zárja bejegyzését a volt államfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS