2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A csendőrség főkapitánya szerint augusztus 10-én betartották a nemzetközi előírásokat

2019. február 25. 13:24, utolsó frissítés: 13:34

A csendőrség közbelépése az augusztus 10-ei tüntetések alkalmával az érvényben lévő jogszabályok és a gyülekezési jogra vonatkozó nemzetközi előírások betartásával történt - jelentette ki a csendőrség 2018-as tevékenységi beszámolóján Ionuţ Cătălin Sindile, a román csendőrség országos főkapitánya.


"Biztosíthatom, hogy a csendőrség betartotta a gyülekezési jogra vonatkozó összes hazai és nemzetközi előírást. (...) Az országban 700 napja tiltakozó akciók vannak, és a csendőrség minden alkalommal biztosította a gyülekezéshez való alkotmányos jogot (...), de szeretném, ha nem mosnánk össze a békés, jóhiszemű tüntetéseket a közrendet megzavaró, a személyes és közvagyonra veszélyt jelentő megnyilvánulásokkal" - hangsúlyozta Sindilie.

A főkapitány a belga, francia, spanyol és német csendőrség "közismert fellépését" hozta fel példának, amikor zavargások elleni akcióról van szó.

Sindilie szerint 2018-ban "intenzív tevékenység" zajlott a közrend megőrzése és visszaállítása terén, és megemlítette a be nem jelentett gyülekezések emelkedő számát, amelyek "szokássá váltak csaknem minden városban".

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS