2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A megyei önkormányzat állja a kolozsvári regionális gyermekkórház építési költségeit

2019. február 26. 12:25, utolsó frissítés: 13:10

Regionális Sürgősségi Gyerekkórházat építene a Kolozs Megyei Tanács. A beruházás teljes költségét a megyei önkormányzat állja, a telket a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal ingyenesen bocsátja a megyei önkormányzat számára erre a célra, a két intézmény partnerségében valósulna meg a beruházás, írja a Kolozs Megyei Tanács szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleménye.

A közlemény szerint a gyermekkórház jelenleg több, a város különböző részein szétszórt épületekben működik.

A megyei önkormányzat a tervek szerint év végéig megszerezné az építkezési engedélyt, valamint két éven belül a kivitelezési szerződés megkötésétől megépülne a regionális létesítmény. Jelenleg az övezeti rendezési terv (PUZ) kidolgozása zajlik a kolozsvári városházán, továbbá a kijelölt telek a megyei tanács tulajdonába juttatásának eljárása, amelyet majd a megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása követ, a műszaki terv és a tényleges kivitelezés, írja a közlemény.

A közlemény szerint a hét hektárnyi területen felépülő beruházás révén a több telephelyen működő megyei sürgősségi gyermekkórház egy helyen, a legmodernebb műszerekkel fogadja majd a betegeket. A kolozsvári Borháncs és Szopor utca között elhelyezkedő terület hozzáférést biztosít a környék két terelőútjához is. A regionális egészségügyi intézmény kapacitása 700 férőhelyre növekedne, 200-al többre mint jelenleg. A beutaltak 60%-a jelen pillanatban más megyékből származik.

A Borháncs negyedben épül fel a regionális gyermekkórház
<br />
A Borháncs negyedben épül fel a regionális gyermekkórház


„Elképzeléseink szerint a pár év múlva megvalósuló kórház egy olyan többszintes, minden gyermek sürgősségi ellástást magába foglaló épület lenne, amely a betegek számára könnyen megközelíthető, és a jövő elvárásait is kiszolgálja” – nyilatkozta Vákár István a Kolozs Megyei Tanács alelnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS