2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR elnöke egyetért Kelemen Hunorral abban, hogy hatályon kívül kellene helyezni a 7-es rendeletet

2019. február 27. 19:22, utolsó frissítés: 19:22

Nagyon aktuálissá vált a bizalmatlansági indítvány benyújtásának kérdése - jelentette ki Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, aki egyetért Kelemen Hunorral abban, hogy a 2019/7-es sürgősségi kormányrendeletet hatályon kívül kell helyezni.

Dan Barnát a parlamentben kérdezték meg az újságírók, hogyan kommentálja Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kijelentését, aki szerint hatályon kívül kell helyezni az igazságügyi törvényeket módosító sürgősségi kormányrendeletet. Az USR elnöke kifejtette, egyetért Kelemennel ebben a kérdésben, véleménye szerint is hatályon kívül kell helyezni a 7-es rendeletet, mert az csak a két évvel ezelőtti 13-as rendelet egy másik verziója. Álláspontja szerint "a kormánynak távoznia kell, mert már nem képviseli Románia érdekeit", és "nagyon aktuális a bizalmatlansági indítvány témája".

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerdán nyiltakozta a Radio France Internationale-nak, hogy véleménye szerint az ideális megoldás az lenne, hogyha hatályon kívül helyeznék a 2019/7-es sürgősségi kormányrendeletet, mert haszontalan és értelmetlen, rádásul több ponton behatóbb tárgyalást igényelt volna. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS