2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jövő kedden szavaznak a kolozsvári aquapark és üdülőközpont megépítéséről

2019. február 28. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

A Kolozs Megyei Tanács jövő kedden, március 5-én szavaz a kolozsvári Békás negyedben tervezett aquapark és üdülőközpont megvalósíthatósági tanulmányáról, számolt be a hírről Facebook-oldalán Emil Boc kolozsvári polgármester.
A polgármester beszámolója szerint a tanácsosok egy felépítésre váró 20.900 négyzetméteres létesítmény megvalósíthatósági tanulmányáról szavaznak majd, amely medencéket, zöldövezet és egy 100.000 négyzetméteren elterülő gyalogos övezetet foglal magába.

A tervek szerint a szabadidő üdülőközpont 8 vízi csúszdával lesz ellátva, amelyet óránként akár 2000 személy is használhat, de lesznek relaxációs- és gyerekmedencék, játszótermek, valamint pihenésre alkalmas napozóágyak, továbbá éttermek és teraszok.

A polgármester szerint az üdülőközpontban helyet kap majd a tervek szerint egy 17 és fél méter magas King Cobra nevű vízi csúszda is, amelyet óránként 480 személy használhat, valamint a látogatók számára egy 1200 férőhelyes parkoló kialakítását is tervezik.

A polgármester bejegyzéséből az derül ki, hogy a beruházás becsült értéke 198,2 millió lej (áfa nélkül), továbbá az építési és összeszerelési költségek előreláthatólag 125,5 millió lejt (áfa nélkül) tesznek majd ki.

A beruházás megvalósítását korábban civilek több ízben is bírálták, mivel a 2017-es kolozsvári részvételi költségvetés keretében megszavazott Keleti Park nevű projekt szerint a Tóköz-negyed és a Györgyfalvi-negyed között található, 60 hektárnyi területen egy védett övezet státusú közparkot kellene az önkormányzatnak létesítenie. A városvezetés korábbi ígérete és a szavazatok ellenére Emil Boc polgármester és Dan Tarcea alpolgármester egy teljesen más elképzelés szerint osztaná fel a területet. Azon nem egy, hanem legalább három különböző beruházás valósulna meg: a Therme cég által kivitelezett aquapark, egy újabb sportövezet, egy újabb lakópark és végül, a maradék 10-12 hektárnyi területen kapna helyet a negyedére csökkentett Parcul Est/Keleti Park is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS