2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamarosan online lehet kérni az építkezési engedélyeket a Kolozs Megyei Tanácsnál is

2019. március 01. 17:25, utolsó frissítés: 17:25

Aláírták a közigazgatási eljárások egyszerűsítésére és az intézményi szolgáltatások hatékonyabbá tételét szolgáló Kolozs megye – Smart Territory európai uniós projekt szerződését. A Kolozs megyei önkormányzat által lebonyolított pályázat az Adminisztratív Kapacitás Operatív Program 2014–2020 keretében nyert finanszírozást. A majdnem 4 millió lejes költségvetésű pályázat informatikai fejlesztések révén az urbanisztikai osztályon egyablakos ügyintézés lehetővé tételét, valamint digitalizált archívum megvalósítását célozza meg. A rendszer kivitelezésére 30 hónap áll az intézmény rendelkezésére.

Az online ügyintézés legfőbb célja, hogy a lakosság minél egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban intézhesse ügyeit. Az ügyintéző nem kell elmenjen és sorban álljon a különböző hivataloknál, osztályoknál, hanem egy helyen adhatja be aktáit, majd a hivatal bonyolítja le az illetékes hatóságoknál az ügyintézést és tájékoztatja a kérelmezőt az ügymenetről vagy éppen a hiánypótlásról, amennyiben szükséges.

Szőcs Endre, az RMDSZ megyei tanácsosa elmondta "az egykapus rendszer bevezetésével sok időt és energiát spórolhatnak meg azok, akik területrendezési ügyintézés céljával fordulnak a megyei tanácshoz a megye egész területéről." (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS