2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader közölte a CSM ügyészeivel, hogy a 7-es rendeletet 5 pontban fogják módosítani

2019. március 01. 17:45, utolsó frissítés: 17:48

Tudorel Toader igazságügyi miniszter arról tájékoztatta a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi osztályának tagjait, hogy a 7-es sürgősségi kormányrendeletet módosító dokumentum 5 pontot fog tartalmazni - közölte pénteken Nicolae Solomon, a CSM alelnöke.

Solomon elmondta, pénteken találkozót kért tőle az igazságügyi miniszter, aki elmondta neki, hogy újabb rendeletet fog kiadni, amely a 7-es rendeletet módosítja majd. A CSM ügyészi részlege továbbra is fenntartja, hogy hatályon kívül kell helyezni az általuk kifogásolt kitételeket, többek közt azt, ami a legfőbb ügyészségre vonatkozik. Tudorel Toader megígérte, hogy a készülő rendeletről másolatot küld a CSM-nek - számolt be a találkozóról Solomon.

A CSM alelnöke szerint az igazságügyi miniszter azt mondta neki, hogy a módosító rendelet 5 pontból fog állni, többek közt eltörli az 54-es cikkelyt, amely lehetővé tette volna, hogy főügyészi tisztségekbe bírókat is kinevezhessenek. "Közöltem vele, hogy az igazságszolgáltatási rendszerben dolgozók aggodalmai sokkal szélesebb körűek, mint ami a 7-es rendeletben foglaltatik" - idézte fel az igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetését Nicolae Solomon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS