2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Timmermans az aggályos kérdések megoldására szólította fel a kormányfőt

2019. március 07. 09:21, utolsó frissítés: 09:21

Az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel Viorica Dăncilă kormányfőt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben.

Timmermans a találkozó után kijelentette, hogy egyre növekvő aggodalommal figyelik a romániai fejleményeket, különösen az igazságszolgáltatás területén.

Hozzátette, sürgős előrelépésre van szükség a következő hetekben a kifogásolt ügyek mindegyikében.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője arról számolt be, hogy Timmermans egy hónapon belül már másodjára tárgyalt Dăncilăval, és a mostani találkozón is nyílt, őszinte párbeszédet folytattak.

A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak, szakértőik a jövő héten összeülnek, hogy megoldást keressenek a problémákra.

Románia és Bulgária a 2007-es uniós csatlakozásukkor vállalta meglévő hiányosságaik felszámolását az igazságszolgáltatásban, a reformfolyamatot pedig az Európai Bizottság egy értékelési mechanizmus keretében figyelemmel követi. Ennek lezárása azért is fontos, mivel több uniós tagállam is ettől tette függővé Románia és Bulgária felvételét a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS