2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kövesi-ügy: a kormány vállalja Toader miniszter nemzetközi sajtónak elküldött levelét

2019. március 07. 18:28, utolsó frissítés: 20:32

A kormány vállalja mindazt, amit Tudorel Toader igazságügyi miniszter írt a Financial Times brit napilapnak elküldött levelében - jelentette ki Daniel Suciu miniszterelnök-helyettes csütörtökön, a Szociáldemokrata Párt (PSD) aradi szervezetének székhelyén tartott sajtótájékoztatón, rámutatva, hogy a levélbe foglaltak 'pontosan tükrözik a romániai igazságügyi rendszer helyzetét'.

A központi sajtóban csütörtökön információk jelentek meg arra vonatkozóan, hogy Tudorel Toader miniszter a Financial Timesnak küldött levelében elmarasztalja a korrupcióellenes ügyészség (DNA) volt főügyészét, Laura Codruţa Kövesit, hangsúlyozva, hogy "nem szabad kinevezni" az Európai Ügyészség élére.

Arra az újságírói kérdésre, hogy kikérték-e a tanácsát, mielőtt Toader elküldte levelét a nemzetközi sajtónak, Suciu azt válaszolta, hogy a kormány vállalja a levélben írtakat.

'Tudorel Toader miniszter levele pontosan tükrözi a romániai igazságügyi rendszer helyzetét, mindazt, ami az elmúlt években történt. A kormány vállalja ezt a levelet, minden benne álló információ igaz, és én teljesen egyetértek a benne foglaltakkal' - mondta Suciu. Hozzátette, amikor a DNA keretében létezett egy speciális osztály, amely több mint 3200 kivizsgálást indított ügyészek és bírák ellen, senki nem botránkozott meg olyan nagyon, pedig ez az osztály akár a nyomásgyakorlás és zsarolás eszköze is lehetett volna - fogalmazott. (agerpres)

Az Az "olvasói levél", Toader funkciója nem is jelenik meg


Update: Toader a levelében többek között azt állította, hogy Kövesit azért kellett leváltani a főügyészi tisztségéből, mert a DNA törvényt sértett, és a nyomozások során meghamisított lehallgatási jegyzőkönyvekre, hamis bizonyítékokra és tanúvallomásokra is fényt derült.

Tudorel Toader "olvasói levele" egyébként saját neve alatt jelent meg, anélkül, hogy a funkciója szerepelt volna. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS